Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Tormod Carlsen (NO)

Å se på alt som landskap har hele tiden vært en dragning hos Tormod Carlsen.

Helt siden han flyttet til Russland etter videregående skole for å trene til sirkusartist, har han oppsøkt steder og kontekster som preges av paradokser. I det motsetningsfylte ser han muligheter til å vri på situasjonen. Foruten Russland har Carlsen studert teater ved Universitetet i Teheran og regi på Kunsthøgskolen i Oslo.

«Jeg er blitt beskyldt for å være turist. Jeg forplikter meg ikke til én ting. Å være turist kan være noe positivt. Det er som å gå på fjellet. Man går, så ser man et nytt fjell, og så et fjell til. Det er en pågående søken etter nye utsikter.» Tormod Carlsen

Etter hvert har landskap blitt en tydelig inngang til kunstnerisk arbeid. Flere av prosjektene bærer preg av å være langvarige undersøkelser av situasjoner og problemstillinger hvorfra nye verk genereres. Det gjelder i særlig grad hans arbeid på Grønland med det nye nasjonalteatret, og arbeidet med In The End We Are All Alone, en serie av små enmannsteatre og forstyrrelser i offentlig rom, som han utvikler sammen med scenograf Heidi Dalene. Det andre verket i denne serien, O – The Healing Lump, blir en del av Oslo Internasjonale Teaterfestival 2017.