Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Maria Clara Villa Lobos (BE/BR)

Têtes à Têtes

17. nov. –18. nov. 2018

Lille Scene 17.11.2018 17:00

Lille Scene 18.11.2018 14:00

Têtes à Têtes er det lekne eventyret om en karakter med et stort rundt hode uten ansikt, projisert i en svimlende verden av tegneserie farger. Kort fortalt er det en forestilling full av energi for spirende unge.

Maria Clara Villa Lobos forteller historien om en karakter med et stort rundt hode som ble født uten ansikt. Vi ser ham lære å gå, noe som ikke er en enkel oppgave når kroppen din domineres av et superstort hode. Han møter sitt alter ego og sammen utforsker de verden.
Koreografen får den hvite scenen til å eksploderer, fra gulvet til skjermen i bakgrunnen med bilder og interaktive tegninger som følger den klovneaktige helten med globushodet, og forvandler ham til et burlesk skjelett som hodestups faller inn i et fargesprakende rom.

Passer for barn fra 4 år.

Maria Clara Villa Lobos ble et kjent navn tidlig på 2000-tallet med forestillingen XL Because size does matter. På en humørfylt måte pekte forestillingen på alle kjennetegnene og signatur effektene av store navn innen moderne dans, fra Pina Bauch til Jérôme Bel og Anne Teresa De Keersmaeker. Å lage en komisk danseforestilling midt i konsept dansens storhetstid gikk ikke ubemerket hen.
I Têtes à Têtes finner vi den samme lekende energien for det unge publikummet. Selv om forestillingen har et ekstraordinært visuelt uttrykk, glemmer ikke koreografen hva hun skylder dansen: “fordi danseren har et stort rundt hode på seg, må han finne en måte å uttrykke følelser på, ikke med ansiktet, men med hele kroppen. Dette skaper en stilisert bevegelse spesifikk for karakteren.”

Koreografi / Choreography: Maria Clara Villa Lobos. Dansere / Dancers: Maria Clara Villa Lobos, Barthélémy Valmont. Lyd, musikk / Sound, Music: Mum, Raymond Scott, Pascal Ayerbe, Gaëtan Bulourde. Lys / Lights : Hajer Iblisdir. Video: Pierre Delcourt. Produksjon / Production: XL Production. Støttet av / Support by: Ministry of the French Community, Fédération Wallonie-Bruxelles/Dance department. Co-produksjon / Co-production: Théâtre de Liège.