Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Henriette Pedersen (NO)

Almost Nothing

7. juni –10. juni 2018

Store scene 07.06.2018 19:00

Store scene 08.06.2018 19:00

Store scene 09.06.2018 19:00

Store scene 10.06.2018 19:00

1 t.

 – et forsøk på å presse vulgærmaksimalismen inn i et syltynt minimalistisk format.

Almost Nothing er resultatet av et ønske om å se på hvordan maksimalisme kan møte et mer minimalt uttrykk. Som en sentrifuge av kaos og maksimalisme, men sett fra et stille perspektiv midt i stormens midte.

Henriette Pedersen er en norsk koreograf som oppholder seg mellom teater, dans og billedkunst i et uttrykk som kanskje mest av alt preges av det eksplosivt ekstroverte. En vulgærmaksimalisme, eller grovkunst, som inspireres av det usømmelige og sterkt sanselige. Etter tre tematisk orienterte forestillingsrekker, har Pedersen nå ønsket å jobbe med formen som utgangspunkt og har valgt seg forfatter og billedkunstner Vibeke Tandbergs bok Joelle Joelle som et mulig skjelett for Almost Nothing.

Det lukter fisk av hendene også, men mest av den høyre, det lukter av håndleddet og oppover underarmen. Kanskje det kan være fiskeslo som har klistret seg under neglene, kanskje et fiskeskjell har festet seg på haken, på kinnet, under nesen, kan hende det klødde mens fisken ble renset, og så satte fiskeskjellet seg fast etter at en negl skrapte over huden like under neseborene.

Boka er en utforskning av romansjangeren uten tydelige karakterer, dialog eller følelser. Det er en tekst uten et ’jeg’, hvor man ikke er sikker på hvorfra eller fra hvem, det sanses. I Pedersens foregående forestillinger har kroppen, og gjennom den en tydelig karakter, vært støyende tilstede. I Almost Nothing skapes innholdet av formen, og selve kroppsliggjøringen skjer gjennom utøverne Sulekha Ali Omar og Håkon Mathias Vassvik. Sistnevnte har i en årrekke medvirket i Verk Produksjoners forestillinger, i tillegg til egne soloprosjekter. Ali Omar er utdannet danser, men har jobbet både innenfor institusjonsteatre som Den Nationale Scene og Brageteatret og har medvirket i arbeider av Tori Wrånes.

Regi, koreografi: Henriette Pedersen. Utøvere: Håkon Mathias Vassvik, Sulekha Ali Omar. Lyddesign: Vilde Nupen. Lysdesign: Tilo Hahn. Kostyme: Kjell Nordström. Scenografi, kostyme: Olav Ryland Myrtvedt. Produsent: Morten Kippe. Dramaturg: Kai Johnsen. Tekst fra boka Joelle Joelle av: Vibeke Tandberg. Foto: Sveinn Fannar Johannsson. Programtekst: Anette Therese Pettersen. Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergesenstiftelsen.

Regi, koreografi: Henriette Pedersen. Utøvere: Håkon Mathias Vassvik, Sulekha Ali Omar. Lyddesign: Vilde Nupen. Lysdesign: Tilo Hahn. Kostyme og scenografi: Olav Myrtvedt
Søm: Kjell Nordström og Antti Bjørn. Produsent: Morten Kippe. Dramaturg: Kai Johnsen. Tekst fra boka Joelle Joelle av: Vibeke Tandberg. Foto: Sveinn Fannar Johannsson. Programtekst: Anette Therese Pettersen. Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergesenstiftelsen.

Henriette Pedersens er en norsk koreograf som jobber et sted i mellom dans, teater og billedkunst. Hennes produksjoner ønsker å ta vare på det som faller utenfor normaliteten, det rare, odde, burleske og groteske, det blomstrende og det fornedrete, kort sagt det som ikke passer helt inn. Tidligere arbeider er Jag, Händel (2016), Riding Romance 1-3 (2012-14) og Animal Magnetism 1-3 (2009-10), for å nevne noen få.

Panel: Skribent og danser Andrea Csaszni Rygh, teaterkritiker Anette Therese Pettersen og billedkunstner Maja Nilsen
Moderator: kurator for utstillingen Jeg hører deg, cand.philol Maria Veie SandvikTid og sted: søndag 10. juni 2018 fra kl. 17.30 -18.30, Black Box teater foajé
Henriette Pedersens forestilling Almost Nothing starter kl. 19Et stillbilde fra Der Dobbelgänger fyller omslaget til jubileumspublikasjonen som lanseres på Black Box teater i forkant av Pedersens forestilling Almost Nothing. Panelsamtalen gir et møte med flere deltagere fra jubileumsprosjektet Jeg hører deg; Andrea Csaszni Rygh har skrevet teksten Dans på museet i Norge, og Maja Nilsen viser en monumental installasjon på utstillingen. Nilsen har samarbeidet med Pedersen tidligere som scenograf og kostymedesigner, og Nilsens tverrfaglig praksis kommer til uttrykk i verket Utklipte kulisser #2 (fjorden, fuglen, fossefallet), 2018 som vises i dialog med Der Dobbelgänger på Kunstmuseet i Nord-Trøndelag. Anette Therese Pettersen derimot har samarbeidet med Pedersen gjennom et tiår og kjenner hennes kunstnerskap fra innsiden.
Som moderator vil Veie legge til rette for en samtale som dykker ned i skjæringsfeltet scenekunst/billedkunst og hvor publikum blir kjent med Pedersens kunstnerskap fra en annen vinkling enn scenekunsten. Velkommen!Jeg hører deg er utgitt av Kunstmuseet Nord-Trøndelag med støtte fra Trøndelag fylkeskommune og Kulturrådet. Redaktør for publikasjonen er Camilla Birkeland.