Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Susanne Øglænd/Krakk Noir

Congress of Dreams

25. nov. –29. nov. 2015

Forestillingen spilles på engelsk / The performance will be played in English. 

Store scene 25.11.2015 19:00

Store scene 26.11.2015 19:00

Store scene 27.11.2015 19:00

Store scene 28.11.2015 19:00

Store scene 29.11.2015 19:00

Krakk Noir presenterer det europeiske samarbeidsprosjektet Congress of Dreams

Hva er en drøm?

Hva gjør drømmen med menneskene?

Hvordan påvirkes vi av drømmer?

Hva skjer når en drøm invaderes av andre mennesker?

Hva slags drømmer har overlevd i dagens Europa?

Kongressdeltakerne er: en finsk lege, en nederlandsk journalist, en tysk finansanalytiker, en italiensk topp-politiker og konferansens arrangør, den norske filosofen Ola Leine. I tillegg dukker det opp en junkie og en greker, og kongressen tar snart noen uventede vendinger.

Congress of Dreams er et teaterstykke basert på musikk og et musikalsk verk som står på et tekstlig fundament. Med skuespillere som musikere og musikere som skuespillere oppheves grensene mellom drøm og virkelighet og teater og musikk. 

Teksten er skrevet av den norske poeten Øyvind Berg, regien er ved den fremadstormende, Berlinbaserte operaregissøren Susanne Øglænd og musikalsk leder er Rolf-Erik Nystrøm. Musikken er laget, samlet og framført av Nystrøm på saxofon, Håkon Thelin på kontrabass og Per Oddvar Johansen på trommer. Dessuten opptrer de norske skuespillerne Trond Høvik og Anne Kokkinn, den sør-afrikanske skuespilleren og sangerinnen Juliana Venter og den greske skuespilleren og musikeren Petros Michalas.

Scenografien er ved Carle Lange, lysdesign ved Tilo Hahn.

KRAKK NOIR er: Regi: Susanne Øglænd. Tekst: Øyvind Berg. Musikalsk ledelse/komposisjon/saksofon Rolf-Erik Nystrøm. Skuespillere: Anne E. Kokkinn og Trond Høvik. Slagverk/komponist: Per Oddvar Johansen. Kontrabass/ komposisjon: Håkon Thelin. Scenograf: Carle Lange. Lys: Tilo Hahn. Gjester: Juliana Venter (sanger/skuespiller)/Berlin/Sørafrika) og Petros Michalas (baglamas/sanger/Berlin/Hellas). Lysteknikk: Ida Anderson. Rekvisitt og scene: Sebastian Sanders. Scenemester: RamHari Dhakal. Produksjonsassistent: Dina Abazović. Co-produksjon: Black Box Teater. Gjestespill, 2016 i Berlin (kooperasjon Sophiensæle Berlin/Nordlichter Festival ) og i Tallinn (Teater VabaLava/Shared Sounds). Støttet av: Norsk Kulturråd, Institusjonen Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Det Norske Komponistfond, Dramatikkens Hus og Tekstforfatterfondet.