Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Ludvig Uhlbors

Kampen Katastrofefilm

24. sep. –26. sep. 2020

Online event 24.09.2020 21:00

Online event 25.09.2020 19:00

Online event 26.09.2020 19:00

0 t. 45 min.

Forestillingen blir streamet på nett. Mer informasjon kommer. “For Uhlbors er det avgjørende å betrakte den biologiske verden som noe hellig.” – Scenekunst.no

En katastrofe har rammet Oslo. Folk er isolert i leilighetene sine. Digitale plattformer er eneste kanal til omverdenen. Ta del i deres skremmende vitnesbyrd gjennom direktesendingen og følg ødeleggelsene i sanntid. 

Kampen Katastrofefilm begynte som et forsøk på å håndtere koronakrisen, og på å undersøke krisens handlingsforløp ved å bruke tradisjonelle strukturer fra katastrofefilmsjangeren.

I dette prosjektet utforsker Ludvig Uhlbors arketypiske katastrofenarrativer innen vestlig populærkultur ved å plassere dem direkte i hjemmene til ensemblet.

Bli med i en interaktiv forestilling der teaterets iboende egenskaper fusjonerer med teknologien og bringer oss til bristepunktet i fiksjonen såvel som i det virkelige liv. 

Uhlbors var med prosjektet Arne Næss Gjenoppstandelsen del av Black Box teaters program for våren 2019. Hans kunstneriske uttrykk spenner fra dokumentarisme og antropologisk teater til samtidsdans. Han arbeider tverrfaglig med kunstneriske prosjekter innen en performance-tradisjon preget av et utvidet teatralitetsbegrep.

Idé, konsept / Idea, concept: Ludvig Uhlbors, Hanna Sjöstrand. Utøvere, medskapere / Performers, co-creators: Tarjei Westby, Arturo Tovar, Ludvig Uhlbors, Hanna Sjöstrand, Kjersti Vetterstad. Tekst / Text: Ludvig Uhlbors. Støttet av / Supported by: Norsk kulturråd, Dramatikkens hus.