Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Pluss Pluss

kuratert av Ingvild Langgård

29. okt. 2019

Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer.

Pluss pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon.

Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Ingvild Langgård er komponist, musiker og kunstner utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun arbeider med musikk, live performance, lydkunst og scenekunst. Langgård har utgitt to album under navnet Phaedra. Hun har samarbeidet med koreograf Ingri Fiksdal og scenograf Signe Becker om flere prosjekter. New Skin hadde premiere på Black Box teater under Ultimafestivalen 2017 i samarbeid med Signe Becker. 

I en tid der vi blir mer og mer oppmerksomme på klimakrisen, hevder mange at det haster med å vende seg til naturen for å minne oss på at vi bare er en liten del av en stor, levende vev av livsformer som lever og puster sammen på denne planeten. Kan vi, ved å lage kunst, tune inn og koble oss på disse andre livsformene og oppnå en tilstand av sammenheng, samtale, samfunn og samhørighet? 

Høstens Pluss Pluss søker verk som på en eller annen måte tar utgangspunkt i en undersøkelse av denne mulige samhørighets-tilstanden med den mer-enn-menneskelige verdenen. 

For mer informasjon om programmet følg med på blackbox.no