Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Kristinsdottir/Willyson

Lille Leiolf

6. nov. – 9. nov. 2019

Store scene 06.11.2019 19:00

Store scene 07.11.2019 19:00

Store scene 08.11.2019 19:00

Store scene 09.11.2019 19:00

Lille Leiolf er en forestilling om den ambisiøse og krevende prosessen med å skrive en fjerde akt til Ibsens Lille Eyolf.

Vi møter en regissør som har fått med seg tre skuespillere i forsøket på å lage en tidsriktig fortsettelse ved å flytte Ibsens karakterer inn i samtiden.

I Ibsens skuespill møter vi Rita og Alfred Almers. Rita er sjalu på sønnen Eyolf, den stakkars halte gutten som får Alfreds fulle oppmerksomhet. Men så drukner Eyolf. Rita og Alfred gjennomlever intense følelser og kraftige bebreidelser, men forsones allerede noen timer etter ulykken. De legger en plan om å starte et guttehjem som de skal drive sammen. 

Det er noe som forblir uforløst i Lille Eyolf, og Lille Leiolfs regissør ønsker å dykke dypere i Ibsens karakterer og foreslå hvordan det går videre med Rita og Alfred når de sammen skal etablere barnehjemmet. Eller burde de heller starte noe annet, nå som handlingen blir flyttet til vår egen tid? Dramatikeren har skrevet flere forslag, men det er dyp uenighet om hvor dagens sko egentlig trykker. Og er det forresten sikkert at Eyolf druknet? Var det ikke kun krykken som lå og fløt?

Ettersnakk 7. november
Ettersnakk med kunstnerne bak Lille Leiolf, Eirik Willyson og Hildur Kristinsdottir. Samtalen vil foregå på norsk.

 

Eirik Willyson og Hildur Kristinsdottir har tidligere presentert Synkehull på Black Box teater, og de står også bak Klassikere for Kids-serien. Kristinsdottir er assosiert kunstner på Black Box teater.

Av / by: Kristinsdottir/Willyson. Regi / direction: Hildur Kristinsdottir. Dramaturg: Eirik Willyson. Lyd, musikk / sound, music: Martin Langlie. Lys / light: Oscar Udbye. Video: Oscar Udbye, Anders Borchgrevink, Lukasz Zamaro. Scenografi / scenography: Thale Olsen. Produsenter / producer: Anders Borchgrevink. Skuespillere / actors: Josephine Kylén­Collins, Håkon Vassvik, Per Magnus Barlaug, Hildur Kristinsdottir. Co-produksjon: Black Box teater (Oslo), Rosendal Teater (Trondheim), BIT teatergarasjen (Bergen). Støttet av / support by: Dramatikkens hus, Kulturrådet. Takk / thanks: Arne Husjord, Ida Willassen.