Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Sandsund & Lie

Londinium

21. sep. –23. sep. 2012

av Demian Vitanza Fredag 21. - søndag 23. september kl. 19.00
0 t. 1 min.

A Game of Dice/ Sweet Thames, run softly till  I end my song/ The Last Play

 

 

De sier at det fins skoger som i sin tid drukna under Themsen. Eldgamle skoger av døde trær. Barlind, sørgepil, popler og eik. Jeg har en skog i brystet også. Først var det bare frø, men så spira det til trær i lungene mine. En hel skog i brystet.

 

«Londinium» er et tredelt teaterstykke om hva som hender etter at tragedien har inntruffet. Vi møter skygger av helter, mennesker som allerede har tapt, og som sitter fast i tapet. Som arkeologer driver de sjelelige utgravninger. De leter etter forklaringen på sin egen undergang;  i sine seksualiserte ruiner, i Themsens historie og på en postapokalyptisk ødemark. Men uten andre verktøy enn ordene går de seg stadig vill i språklige labyrinter. De fortsetter å tape, igjen og igjen.

 

«Londinium» er en hyllest til London, til T. S. Eliots «The Waste Land» og til Themsen, som skyller storbyens slagg inn og ut i takt med tidevannet. Stykket er skrevet av den unge forfatteren Demian Vitanza, som debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen «URAK».  «Londinium», som er hans første teaterstykke, er produsert av Sandsund/Lie i Dale i Sunnfjord.

 

Premierefest «Londinium» fredag  21. september etter forestilling med:

ANAK (Spania)
EBE OKE (England)
DJ EDY POPPY

 

Manus: Demian Vitanza. Regi: Torkil Sandsund og Miriam Prestøy Lie. Scenografi: Steingrimur Eyfjord. Lyd: Trond Lossius og Torkil Sandsund. Lys: Yasin Gyltepe. På scenen: Marius Havik, Tov Sletta, Harald Kolaas, Birgitte Larsen, Laufey Eliasdottir og Miriam Prestøy Lie. Støttet av Norsk Kulturråd, Dramatikkens Hus, Fond For Lyd og Bilde og FFUK.