Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Pluss Pluss

Kuratert av Kristian Grennes

13. mai 2020

Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer.

Pluss pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon.Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Tidligere kuratorer har vært Ingvild Langgård, Karen Nikgol, Hanan Benammar og Helle Siljeholm.

Om kuratoren: Kristian Grennes fra Porsgrunn er en freelance kunstner og produsent med bakgrunn fra skuespillerutdanningen ved NISS. Han er festivalsjef for kunstfestivalen Høstpunkt i Skien som ble startet i 2013 og som følger den hvite kaninen. 

Grennes er opptatt av ydmykhet, naivitet, stolthet, stillhet, fantasi, livet før døden og fri kunst og har jobbet med en rekke norske kompanier og festivaler. Han jobber for også med å etablere minifestivalen Vårpunkt i Langesund. 

Denne våren ønsker han å ta med seg den røde tråden fra Høstpunkt til Pluss Pluss.