Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Farid Fairuz (RO)

Realia (Bucharest-Beirut)

16. mars –17. mars 2017

Oslo Internasjonale Teaterfestival

Lille Scene 16.03.2017 19:00

Lille Scene 17.03.2017 19:00

1 t. 20 min.

Realia (Bucharest-Beirut) er en forestilling med flere lag.

Virkelige og fiktive hendelser kombineres og er hentet fra livet til en karakter med to identiteter: Mihai Mihalcea, født i Bucuresti og Farid Fairuz født i Beirut. Dramaturgien bygges rundt spenningen som oppstår ved å blande personlige og sterke minner fra Bucuresti og fiktive elementer fra Beirut og omvendt.

I Realia (Bucuresti-Beirut) stiller Farid Fairuz spørsmål ved den skjøre grensen mellom virkeligheten og det fiktive. Tilnærmingen understreker hvordan dagens kultur har evne til påvirke det uvirkelige og det fiktive som realiteter og som komponenter i en sfære der linjene mellom det mulige, det virtuelle og det virkelige ikke lenger fungerer som de en gang gjorde.

 

Farid Fairuz ble for alvor kjent i Romania i 2010 med sine kritiske forestillinger om kapitalisme, seksualitet, kulturproduksjon og religion. Inntil han gjenoppfant seg selv som Farid Fairuz med en tilhørende oppdiktet biografi, var kunstneren Mihai Mihalcea en av de mest aktive innen samtidsdans i Romania etter 1989. Han star bak og har vært medvirkende i en rekke prosjekter som har ført til en internasjonal anerkjennelse av rumensk samtidsdans.

Regi og utøver: Farid Fairuz. Tekst, kostymer og scenografi: Farid Fairuz. Musikk: Dhafer Youssef, Brent Lewis, Karpov not Kasparov, P. I. Ceaikovski, Margareta Paslaru. Teknisk support: Mircea Andrei Ghinea. Produksjon: Solitude Project & Caminul Cultural. Prosjektet er finansiert av: The National Cultural Found med støtte fra Colectiv A.

 

 

Ta meg tilbake til festivalprogrammet: her