Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Kristinsdottir/Willyson (NO)

Synkehull

12. mars –13. mars 2017

Oslo Internasjonale Teaterfestival

Lille Scene 12.03.2017 21:00

Lille Scene 13.03.2017 19:00

1 t. 30 min.

Synkehull beskrives kanskje best som en oppblåst forestilling om selvet. 

En kveld i 2013 lå Jeff Bush, en vanlig mann fra Florida, i senga si og slappet av da jorda åpnet seg og slukte ham levende. Hendelsen danner utgangspunktet for Synkehull, der publikum får være med inn i alskens hulrom. Målet er felles frykthåndtering og kanskje også littegranne håp. Et hull er jo også en åpning!

Den oppmerksomme floridianer ville kanskje kunnet fått noen forutanelser, sett at ørsmå sprekker var i ferd med å danne seg, hørt at skrittingen over gulvet hadde en viss endring i klangbunn. Men Jeff hadde dessverre ikke lagt merke til noe spesielt. Kanskje var det fordi han hadde noe annet, muligens alvorlig og tyngende, ja, nærmest lammende å tenke på. Kanskje nettene var preget av dystre, krevende, kvelende bilder om fremtiden, alt han ønsket å oppnå, men ikke var sikker på om han ville makte å få utrettet. Kanskje var han full av angst for livet eller stagnasjonen. Kanskje hadde han i lange tider søkt inn i sitt indre etter seg selv og sin egen stemme, kanskje levde han i en overbevisning om at bare han gravde seg langt nok inn, ville han forstå hvem Jeff Bush egentlig var, og han ville endelig kunne sette fingeren på hvor hans nattlige smerter kom fra. Men kanskje hadde han kommet så langt inn at han rett og slett var uthult.

 

Kristinsdottir, Willyson, Børmark og Borchgrevink har tidligere jobbet sammen med forestillingen «Forbrytelse og straff», siste del av teatertrilogien Klassikere for Kids. Fra januar 2017 og de neste to årene er Hildur Kristinsdottir assosiert kunstner ved Black Box teater.
Hildur Kristinsdottir er regissør og skuespiller med utdannelse fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Hun har bakgrunn fra dans med hovedvekt på breakdance. I 2008 viste hun sin første forestilling på Black Box teater med scenekunstduoen Søstrene Andrews og debuten: Søstrene Andrews presenterer: Faen, verden brenner. Duoen hadde premiere på sin andre forestilling: Salt-N-Pepper serverer den tredje sjimpanse i 2009. Siden 2010 har Hildur arbeidet med den kritikerroste teatertrilogien Klassikere for kids som består av forestillingene Faust for kids (2012), Til fyret (2013) og Forbrytelse og Straff (2015).
Les mer om Hildur Kristinsdottir her

Konsept, manus og utøvere: Hildur Kristinsdottir og Eirik Willyson. Komposisjon og utøver: Magnus Børmark. Lys og utøver: Anders Borchgrevink. Takk til utsideøynene Ida Gudbrandsen, Lisa Lie, Signe Becker og Saila Hyttinen samt Kristinn Gudlaugsson og Damon Chan for foto og dokumentasjon. Støttet av: Norsk Kulturråd, FFUK og Dramatikkens hus.

Ta meg til festivalprogrammet: her